Săptămâna promovării lecturii

„Dragi copii,
Fie ca această carte să rămână mereu în amintirea voastră drept o emblemă a importanței lecturii! Citiți, citiți și iar citiți! Voi sunteți viitorul!”
„Dragi copii,
   Sperăm ca această carte va reuși să trezească în voi pasiunea pentru literatura care are un rol atât de important în formarea personalității, în promovarea valorilor umane! Vă dorim lectură plăcută!”
„Lectura te ajută să te descoperi, îți dă aripi să te teleportezi spre un nou univers, să cunoști tainele lumii înconjurătoare și să  înțelegi de ce ești în stare.”
   Cu aceste sincere dedicații, notate cu emoție pe cartea-cadou „Bufnița care se temea de întuneric” de Jill Tomlinson, elevele Mahu Andreea, Maslo Patricia, Cujbă Andreea, Hachi Mădălina și Medeleanu Cristiana, din clasa a XI-a, au mers la elevii claselor I, la o oră de lectură care a devenit un moment intim, intens, frumos. Cititoare pasionate și avizate, liceenele au citit cu voce celor mici, invitându-i să trăiască plăcerea lecturii ca pe o aventură, ca pe o călătorie, ca un mod de viață. Surpriza a fost colosală: adolescentele au descoperit copii foarte curioși, ascultători fideli care le-au urmat în expediția de cunoaștere a lui Buf și a universului interior. Cei mici au înțeles ce prieten fidel e cartea, cât de importante sunt modelele, ce frumos e când școala întreagă  e o comunitate ce vibrează la unison cu tot ce înseamnă adevăr, bine, frumos!