Templul Demnității cu ferestrele spre cer

     12 martie 2021. Ninge cu  multă tristețe peste Moldova. Șe aștern tăceri durute peste lume: Poetul, Scriitorul, Publicistul, Eseistul, Academicianul  Nicolae Dabija a plecat dintre noi. Om politic și cetățean de o calitate incomensurabilă, a purtat stindardul demnității în lupta neîncetată pentru limba română, pentru tot ce este adevărat și sfânt, pe altarul iubirii jertfelnice pentru neamul românesc, pentru Țară.

     Așa l-am cunoscut noi, profesorii și elevii Liceului de Creativitate și Inventică „Prometeu-Protalent”, avându-l ca oaspete drag la mai multe activități culturale: lansări de carte, întâlniri cu scriitori din Republica Moldova și România, invitat de onoare al Conferinței științifice  ,,Grigore Vieru-un spirit care a aprins cuvintele neamului românesc.” …

     Luminos, vertical, cu simțul umorului, scump și drag, lecția noastră de istorie și de românism – așa va ramâne pentru totdeauna în inimile noastre, ale cadrelor didactice și ale elevilor de la liceul nostru, al cărui director este Domnul Aurelian Silvestru, cel mai bun prieten al regretatului Om de litere și de cultură Nicolae Dabija.

     Nicolae Dabija ne-a lăsat tuturor o temă pentru acasă,  să desăvârșim deci arta de a fi om, pentru ca templul demnității noastre să-și deschidă ferestrele spre cer!

Lumină lină, Domnule Nicolae Dabija!

Condoleanțe familiei îndurerate!

Veșnică fie-i amintirea!