Pe data de 19 mai, a avut loc cea de a XVII-a ediție a Festivalului Cântecului Francofon „CHANTONS, AMIS!” – concurs de promovare a limbii franceze, a valorilor culturale francofone, a pasiunii pentru muzică și a talentului. Prestigiul evenimentului este conferit și de susținătorii fideli ai concursului național: Alianța Franceză, Ambasada Franței în Republica Moldova, Asociația Profesorilor de Franceză din Moldova.

    Festivalul s-a desfășurat online, cu participare internațională (România, Serbia, Macedonia, Rusia, Letonia, Cehia), juriul având o misiune dificilă:  de a   evalua cele 125 de piese înscrise în concurs, interpretate de elevi, studenți, profesori în mod individual, în duet sau cor.

    Îi felicităm pe toți participanții și premianții festivalului și ne exprimăm mare bucurie pentru rezultatul deosebit al elevei clasei a VII-a din Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Protalent” Romina Țăranu, pentru conferirea Premiului I, la categoria 10-13 ani.

    Romina Țăranu, care este și o elevă exemplară, cu rezultate școlare remarcabile, a impresionat juriul prezidat de Constantin Rusnac, compozitor,  Secretar general al Comisiei Naționale a Republicii Moldova pentru UNESCO, prin interpretarea piesei „Dernière danse” („Ultimul dans”), dovedind sensibilitate, curaj, talent și o dicție impecabilă,

   Ne exprimăm aleasa considerație pentru  distinsa doamnă Voroniuc Silvia, profesoară de limba franceză, grad didactic superior, formatr național, care îi cultivă Rominei și tuturor elevilor dumneaei respectul și dragostea pentru limba și cultura franceză.

  Felicitări familiei care încurajează și susține pasiunea și talentul, oferă modele etice și culturale!

   Aducem mulțumiri organizatorilor festivalului: Colegiul Național de Comerț al Academiei de Studii Economice a Republicii Moldova și Asociației Profesorilor de Franceză din Moldova și îi urăm concursului ani prodigioși în descopreirea tinerelor talente și promovarea culturii, a valorilor universale prin cântecul francofon.