Destine întru zidire

     În prima decadă a lunii august, la inițiativa doamnei  Olguța Creangă-Caia, preoteasă și autoare de cărți pentru copii, prin grija părintească a Preacuviosului Părinte Benedict Sauciuc, Stăreț al Mănăstirii Neamț, a fost organizat un pelerinaj creștin pentru un grup de scriitori, profesori și elevi din Republica Moldova.

   Pelerinajul „Pe urmele sfinților nemțeni” a culminat cu Liturghia de la Mănăstirea Sihăstria, oficiată de un înalt Sobor de preoți și episcopi, în frunte cu Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolit al Moldovei și al Bucovinei. În prezența a mii de pelerini adunați în curtea Mănăstirii, Inaltpreasfințitul Teofan a oferit Distincția „Crucea Sfântul Ierarh Dosoftei” scriitoarei Olguta Creangă-Caia, autoarea  Colecției „Copilăria copilului creștin”, apărută la editura Doxologia sub Binecuvântarea Inaltpreasfințitului Teofan, precum și Violetei Zabulica Diordiev, ilustratoarea celor 10 cărți ale colecției, pe care le felicităm cordial și cărora le dorim succes în prodigioasa activitate.

    Aceeași distincție i-a fost decernată domnului Aurelian Silvestru,  director fondator al Liceului de Creativitate și Inventică „Prometeu”,  doctor în psihologie, scriitor, autor a peste 30 de cărți, printre care și „Copiii cerului”, apărută la editura Doxologia, sub Binecuvântarea Inaltpreasfintitului Teofan. E o apreciere foarte înaltă pentru întreaga și vasta activitate a Domniei Sale care stă sub semnul creației: muzică, pictură, arhitectură, literatură, educație, un destin  dedicat promovării valorilor autentice, modelării vieții și a sufletului prin  cuvântul și fapta creștinească, o cruce asumată cu demnitate.

                                 Mult stimate   Domnule Aurelian Silvestru,

   Comunitatea  Liceului de Creativitate și Inventică „Prometeu-Protalent” Vă exprimă aleasă considerație, gratitudine și prețuire! Suntem onorați să ne fiți Director și Călăuză ! Să purtați cu bucurie Crucea!