La sfârșit de an școlar 2021-2022, a apărut numărul nouă al revistei pentru tineri „Eureka! Evrica!”, în paginile căreia sunt publicate, la fel ca și în alte numere, articole deosebit de interesante semnate de elevii Liceului de Creativitate și Inventică „Prometeu-Protalent”.

De astă dată cititorii au ocazia să lectureze articolul-sondaj „Europa pe care o dorim”, semnat de Delia Trofim, clasa a X-a „A”, în care autoarea intervievează trei colege de clasă pentru a le afla opinia despre Europa și valorile europene. De asemenea, descoperiți un amplu interviu „Șapte întrebări pentru o campioană”, realizat de Andreea Magola și Cătălina Petrov, eleve în clasa a XI-a, având-o ca protagonistă pe sportiva Irina Rîngaci, campioană mondială la lupte libere.  Citiți și  articolul „Totul va fi bine”, semnat de Milena Bulat, clasa a VIII-a și Ștefan Rusica, clasa a XI-a, în care tinerii autori prezintă un  subiect de mare actualitate – războiul din Ucraina. Milena a stat de vorbă cu refugiați din țara vecină, iar Ștefan își împărtășește experiența de voluntar pe care a însușit-o în cadrul programelor Centrului Municipal de Tineret Chișinău, care gestionează criza refugiaților ucraineni.

Felicitări, dragi elevi!

Felicitări și mulțumiri doamnelor profesoare Tatiana Melnic, Natalia Rusica, Eugenia Negru, Natalia Dubencu și doamnei profesoare-coordonator Angela Lungu, care i-au ghidat pe elevi la scrierea acestor articole!

P.S. Amintim că revista „Eureka! Evrica!” este un proiect editorial, implementat de Asociația Italia-Moldova, condusă de Gian Luca del Marco și are scopul să promoveze coeziunea în rândul tinerilor și să împărtășească valori comune europene. Publicația poate fi citită pe adresa: https://www.flipsnack.com/eurekaevrika/rivista-eureka-n-9/full-view.html