Pe data de 15 septembrie 2022, la Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Protalent”, s-a  desfășurat o frumoasă și marcantă activitate cu genericul „Energizare prin vitaminizare”, care a avut drept scop promovarea modului sănătos de viață.

Inițiată de Consiliul elevilor și coordonată de doamna Angela Lungu, director adjunct pentru educație, activitatea s-a bucurat de mare popularitate printre elevi și cadre didactice. Astfel, toată lumea, „echipată” cu fructe aromate și legume proaspete, și-a dat întâlnire în pauza mare în incinta instituției, unde au consumat cu poftă și voie bună din darurile naturii. Au  demonstrat „pe viu” aderența la promovarea modului sănătos de viață și au optat pentru unul dintre principiile de bază ale lui – alimentația echilibrată, bogată în vitamine și nutrienți, care asigură starea de bine a organismului uman.

Activitatea, dedicată promovării modului sănătos de viață, nu se află la prima ediție. Acțiuni similare cu diferite generice au fost organizate și anul trecut, tinzând să devină o tradiție indispensabilă.