Continuă colaborarea elevilor Liceului de Creativitate și Inventică „Prometeu-Protalent” cu revista „Eureka! Evrica!” – un proiect editorial, implementat de Asociația Italia-Moldova, inițiată de Gian Luca del Marco, având scopul să promoveze coeziunea în rândul tinerilor și să împărtășească valorile europene comune.
În numărul 10 al revistei, apărut la sfârșitul anului 2022, cei interesați au posibilitate să citească la paginile 29-30 un interviu cu Excelența Sa, domnul Cristian-Leon Țurcanu, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova, realizat de surorile gemene Maria și Ioana Ionescu, eleve în clasa a XI-a. Din interviul intitulat „Întâlnire fascinantă” putem afla care sunt impresiile domnului ambasador despre Chișinău și Republica Moldova în ansamblu, despre ce e de făcut ca drumul european al ei să devină ireversibil, despre tinerii din acest spațiu, care au menirea să construiască viitorul, despre bursele statului român pentru ei, despre sfaturile oferite tinerei generații, despre cărțile preferate etc.
Ana-Maria Guvir, elevă în clasa a X-a, semnează la pagina 87 articolul „Totul va fi bine”, în cuprinsul căruia vorbește despre perioada adolescenței, despre căutări și vise, despre ce le-ar putea fi de ajutor tinerilor ca să nu rătăcească. Autoarea ia drept reper cartea „Alchimistul” de Paulo Coelho și meditează asupra drumului parcurs de eroul principal, care ajunge să-și vadă visul cu ochii.
Bravo, dragi eleve! Modul în care vă expuneți gândurile denotă multă lectură și multă muncă asupra cuvântului.
Exprimăm calde mulțumiri și sincere aprecieri pentru încurajare și îndrumări distinsei doamne Angela Lungu, profesoară de limba și literatura română, grad didactic superior, director-adjunct pentru educație, care știe să le cultive elevilor dragostea pentru cuvântul matern și pentru lectură.

Revista „Eureka! Evrica!” poate fi citită pe adresa:

https://www.flipsnack.com/eurekaevrika/rivista-eureka-10.html?fbclid=IwAR2Y2hnikBvU3HQphO-QQWUNA31fOHUFKCdw-xg77tHGNo8slFAGSCnNME8