Elevii claselor gimnaziale și liceale de la Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Protalent”, au beneficiat, în ziua de 22 martie 2023, de o originală și utilă lecție de educație financiară.
În cadrul lecției, concepută sub forma unui videoclip de 7 minute și oferită de o echipă de angajați ai Moldindconbank S.A., elevii au fost informați despre istoria banilor de-a lungul veacurilor și rolul lor în viața oamenilor, despre schimbările și oportunitățile apărute în era tehnologiilor informaționale, inclusiv despre utilitatea și avantajele cardurilor bancare. Astfel, pe lângă informații relevante despre ce este un card bancar, despre gestionarea eficientă a resurselor financiare, despre regulile de securitate, elevii au aflat că pot deveni posesori de carduri bancare, elaborate special pentru copii și adolescenți cu vârste între 7 și 17 ani.
La deschiderea cardurilor bancare, ce se poate realiza doar fiind însoțiți de unul dintre părinți, copiii vor beneficia de un bonus de 50 de lei, oferit de Moldindconbank S.A. pentru fiecare deținător de card.
Avantajele unui card bancar pentru copii sunt multiple: banii sunt în siguranță, gestionarea cheltuielilor este mult mai facilă, copiii pot primi instant bani de la părinți. Prin aplicația mobilă, părinții pot stabili limita cheltuielilor și cunoaște cum au fost cheltuiți banii, inclusiv pot alimenta rapid, la necesitate, cardul copiilor, oriunde s-ar afla.
Dragi elevi! Sperăm că originala lecție de educație financiară este de mare folos pentru voi! Admirăm receptivitatea voastră privind dobândirea cunoștințelor de educație financiară, foarte necesare în viața de zi cu zi.
Adresăm mulțumiri alese pentru valoroasa inițiativă doamnei Angela Lungu, profesoară de limba și literatura română, director adjunct pentru educație. Grija Dvs. pentru dezvoltarea multilaterală a elevilor, mai cu seamă în contextul provocărilor zilei de azi, este esențialmente indispensabilă, fapt pentru care Vă suntem recunoscători.
Exprimăm mulțumiri cordiale echipei de la Moldindconbank S.A. pentru timpul acordat elevilor noștri, inclusiv pentru lecția de real folos pentru ei.