Pe data de 25 mai 2023, elevii clasei a XI-a a Liceului de Creativitate și Inventică „Prometeu-Protalent”, au întreprins o vizită la Centrul cultural America House din Chișinău. În cadrul vizitei, elevii s-au familiarizat cu istoria, politica, cultura și tradițiile democratice ale poporului american și s-au informat despre oportunitățile pentru studii pe care le oferă Statele Unite ale Americii.

Întâlnirea a trezit interesul elevilor, fapt ce i-a motivat să se angajeze într-un viu dialog cu angajații Centrului, care le-au vorbit inclusiv despre activitatea acestei instituții în Republica Moldova. Discuția s-a axat în mare parte pe orientarea profesională, fiind de real folos pentru elevi.
Inițiatoarea vizitei a fost doamna Natalia Dubencu, profesoară de limba engleză, care i-a însoțit pe elevi, contribuind în acest mod la facilitarea alegerii viitoarelor profesii.
Succese, dragi elevi!
Vă mulțumim, stimată doamnă profesoară, pentru grija pe care o purtați elevilor noștri!
Nota bene: Centrul cultural America House este administrat de Secția de Afaceri Publice a Ambasadei SUA la Chișinău, și își propune să ofere diverse informații despre Statele Unite ale Americii. Centrul este deschis publicului larg, iar accesul este gratuit.