Luni, 5 iunie 2023, ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor a oficiat, împreună cu un sobor de preoți, Sfânta Liturghie prilejuită de hramul Bisericii „Sfânta Treime” a Liceului de Creativitate și Inventică „Prometeu-Protalent.” Slujba, care a avut loc într-o atmosferă solemnă și plină de evlavie, a oferit enoriașilor prezenți sublime momente de rugăciune și de înălțare duhovnicească.
După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Părinte Petru a împărtășit, în cuvântul de învățătură, gânduri despre importanța și semnifcația sărbătorii Sfânta Treime, subliniind necesitatea păstrării credinței și a valorilor creștine în lumea contemporană.
Înaltul prelat a apreciat vrednicia și devotamentul pentru perpetuarea credinței strămoșești a domnului Aurelian Silvestru, ctitorul Bisericii „Sfânta Treime”, directorul fondator al unicei instituții de învățământ din Republica Moldova, care are ridicată pe teritoriul ei o Biserica Ortodoxă.
Înaltpreasfinția Sa a rostit cuvinte de laudă și în adresa părintelui Ioan Cosoi, parohul Bisericii „Sfânta Treime”, pentru rugăciunea de ajutor dedicată elevilor Liceului, care urmează să susțină examenele de absolvire.
În încheiere, toată lumea prezenta la slujba de sărbătoare, a cântat „Mulți ani, trăiască!” întregii comunități ai Bisericii „Sfânta Treime”, după care a urmat o agapă în cantina Liceului.
Sărbătorirea Hramului Bisericii „Sfânta Treime” a fost un prilej de mare bucurie pentru cadrele didactice ale Liceului și pentru enoriașii care frecventează această biserică.

Să Vă fie de bine cu ocazia sărbătorii Sfânta Treime!