3 echipe, formate din 22 de elevi, inclusiv din clasa pregătitoare de la Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Protalent” au participat în premieră la Festivalul de Rugby 2023, care a avut loc pe data de 27 mai 2023, la Complexul Sportiv al Tineretului UTM din Chișinău. Echipele, antrenate de domnul Vadim Țurcan, profesor de educație fizică, au fost salutate și primite cu brațele deschise în familia Rugby Moldova. Ele au fost apreciate pentru participare și efort de organizatorii competiției, fiind încurajate să continue practicarea acestui sport de echipă.

Bravo, dragi elevi! Sportul educă caractere și ne bucurăm pentru alegerea voastră!
Mulțumiri și aprecieri domnului profesor Vadim Țurcan, care-i motivează pe elevi să pledeze pentru un mod sănătos de viață.
Nota bene: Festivalul de Rugby 2023 a fost organizat de Federația Sportivă Națională de Rugby din Republica Moldova, sub egida Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova.
Rugby este unul din cele mai vechi sporturi din lume, având extrem de mulți adepți pe întreg mapamondul. În 2016, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio, Rugby-ul a fost reintrodus în competiții ca sport olimpic oficial.