Absolvenții clasei a XII-a a Liceului de Creativitate și Inventică „Prometeu-Protalent” au continuat tradiția și au excelat prin cunoștințe profunde la Limba Engleză și în anul școlar 2022-2023. Toți elevii au obținut nota 10 din oficiu, fiind scutiți, pentru performanțe deosebite, de examenul de BAC la această disciplină.
Absolut toți absolvenții dețin certificate internaționale de cunoaștere a Limbii Engleze, ce le atestă nivelul de competență lingvistică corespunzător Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi. Patru dintre ei au susținut cu brio examenul Cambridge English, șapte – testul TOEFL și alți șapte – testul IELTS.
Menționăm faptul că absolventul Rusica Ștefan a obținut certificat internațional și la Limba Franceză, profesoară doamna Zinaida Vîrlan, grad didactic superior, director adjunct pentru instruire, iar Potîrniche Dragoș dispune de două certificate internaționale la Limba Engleză.
Bravo, dragi absolvenți! Vă dorim succese la celelalte examene de BAC!
În context, adresăm mulțumiri și aprecieri speciale distinsei doamne Natalia Dubencu, profesoară de Limba engleză, examinatoare Cambridge English, grație căreia, împreună cu membrele Comisiei metodice Limbi Străine a Liceului nostru, a fost posibilă obținerea unor astfel de rezultate îmbucurătoare, inspiratoare de optimism, dar și doveditoare de profesionalism. Recunoștința noastră se îndreaptă către toate profesoarele din această Comisie, care prin atitudine și dedicare, știu să trezească interesul elevilor pentru studierea limbilor străine, asigurându-le succese remarcabile an de an.

Nota Bene: Menționăm că, ani la rând, absolvenții Liceului de Creativitate și Inventică „Prometeu-Protalent” au obținut nota 10 din oficiu la limbile străine!